Administration & Procedure

Google har forskellige værktøjer der er brugbare for at gøre det nemmere at administrere spejderne. Alle der vil være med til at administrere spejderne, skal have en konto hos Google. Man behøver ikke bruge denne konto til sin personlige mail, da mails blot kan sendes videre til din alm. mail-konto.

Hjemmeside

Denne side du ser nu, er lavet på en gratis google hjemmeside. Man kan godt have sit eget domæne tilknyttet, se eksempel http://familiespejd.schou.dk/ Her er et andet eksempel https://sites.google.com/site/bispebjergspejderne/ Ulempen ved den gratis side er at alle der kan rette, kan rette det hele. Det er begrænset hvor meget plads man må bruge. Man kan oprette et nyt site her https://sites.google.com/

Kalender

For det meste er der et fast møde hver uge eller hver anden uge. Hver gang der er ferie eller højtider er der ændringer, derfor er det en god idé have en kalender for hver gruppe. Se fx Haletudsernes kalender.

Tilmelding til spejder

Her på sitet er lavet et eksempel på en tilmeldingsformular. Indtastninger ender i et regneark der er nemt at administrere for flere på en gang.

Nogle gange sker at børn og ledere skifter mobiltlf eller email-adr, navn etc og så kan man blot poste en ny tilmelding og skrive at den erstartter en gammel. På den måde kan medlemslisten nemt opdateres.

Arrangér en tur

Som tilmelding, så opret en "Form" og brug den til at sende ud til gruppen. Det gør det nemt at holde styr på hvem der har reageret og flere kan dele adgang til det regneark data havner i, så der ikke er nogen der alene står med opgaven.

Det er ikke nemt at arrangere en tur så man får mindst muligt arbejde ud af det bagefter, så her er en vejledning.


Udgiftbilag

Har en forældre eller anden foretaget et udlæg, kan det nemt registreres med en formular, der ender i et regneark. Her er et eksempel på en udgiftformular.

Maillister

Det bruger vi allerede i stor stil: https://groups.google.com/

Mail

Google kan gratis administre mail med op til 10 mail-konti. Her bruger man sit eget domæne, så mailadressen ser ud som <alice@bispebjergspejderne.dk>. Hvis man har mere end 10 mail-konti koster det 5USD pr konto pr måned. MailHotel oprettes her: http://www.google.com/apps/intl/en/group/index.html

SkrabeJulekalender

Hvert år får vi printet et antal skrabejulekalender, som sælges af forældrene for kr. 20 stykket. Der bruges en del kræfter på at få registreret hvem der får kalendere, og hvor meget de så "skylder". Dernæst på at samle pengene ind og få det registreret. Sidst skete der det at betaling for ca. 80 styk forsvandt ud i det blå (måske blot en registreringsfejl). Dette skal gennemtænkes så det bliver mindre smertefuldt.

Undersider (2): Arrangér en tur Flyer
Ċ
chlor,
31. maj 2012 06.13
Comments